Get Adobe Flash player

szybki kontakt

Samorządowe Przedszkole nr 178

ul.Sudolska 3, 31- 422 Kraków

tel. 12 412-71-90,

12 397-78-05

ilość odwiedzin

Odsłon artykułów:
145049

obecnie gościmy

Odwiedza nas 20 gości oraz 0 użytkowników.

Jadłospis

 

 

ŚNIADANIE

godz 8:30

II ŚNIADANIE

godz 11:30

OBIAD

godz. 14:00

16.04.

2018

Chleb pszenno- żytni z masłem, ser żółty, pomidor, szczypiorek,

Herbata owocowa, kawa Inka na mleku

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina wieprzowa bez dymu, na liściu sałaty zielonej, ogórek kiszony, herbata Saga z cytryną, owoc. 

 Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkiem, zabielany śmietaną 18% /wywar mięsno jarzynowy, buraki ćwikłowe/. Kluseczki serowe z masłem( mąka typ 450, jajka, mleko, ser biały), posypane cukrem, jabłko tarte, kompot wieloskładnikowy.

17.04.

2018

Zupa mleczna z płatkami owsianymi + owoce suszone / rodzynki, morela, żurawina /. Bułeczka kajzerka z masłem, dżem. miód, jabłko herbata owocowa. 

 Bułeczka maślana z masłem, serek  „Bakuś”, herbata z cytryną. 

Rosół z makaronem, zielona pietruszka/ wywar mięsno jarzynowy, seler/. Pieczeń rzymska z jajkiem, ziemniaki, sałata zielona na jogurcie, kompot wiśniowo- agrestowy.

 

18.04.

2018

Pieczywo pszenno żytnie z masłem, pasta z wędliny ( szynka mielona wieprzowa, majonez), ogórek kiszony, herbata owocowa, kawa na mleku, marchewka do chrupania.

Pieczywo mieszane z masłem,wędlina drobiowa na liściu sałaty zielonej, ogórek świeży, herbata z cytryną, owoc.

 

Zupa krem z ciecierzycy i pomidorów z kluseczkami, zabielana śmietaną 18% /wywar mięsno jarzynowy. Pierogi z mięsem i kapustą –wyrób własny, polane cebulką, duszoną na maśle, kompot wieloskładnikowy. 

19.04.

2018

Pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek, kawa na mleku, herbata owocowa.

Pieczywo pszenno- żytnie z masłem, ryba w pomidorach, herbata z cytryną, paluszek kukurydziany, owoc.

Krupnik z kaszą, zabielany śmietaną 18 %. Kotlet schabowy, panierowany, ziemniaki, sałatka z kiszonej kapusty, marchewka, jabłuszka z oliwką, kompot porzeczkowy.

20.04.

2018

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa na liściu sałaty zielonej, ogórek świeży, herbata z cytryną.

Bułeczki drożdżowe z marmoladą z różą /wyrób własny: mąka typ 450, jajka, drożdże/. Kakao na mleku, herbata owocowa, owoc.

Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietaną 18%/ wywar mięsno jarzynowy, seler/. Makaron pełnoziarnisty z sosem bolońskim, ogórek kiszony, kompot wieloskładnikowy z owoców mrożonych.

23.04.

2018

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy, pomidor, szczypiorek, kawa Inka na mleku, herbata owocowa.

Chleb pszenno żytni z masłem, parówki z szynki „ BERLINKA’, ketchup, herbata z cytrynką, owoc.

Kapuśniak z ziemniakami na kiełbasie. Placuszki drożdżowe z jabłuszkiem, brzoskwinia, kompot porzeczkowy.

24.04.

2018

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi + owoce suszone (rodzynki, żurawina, morela), weka pszenna z masłem, ser biały, szczypiorek, rzodkiewka, herbata owocowa w saszetkach Saga, jabłuszko.

Makaron z koktajlem truskawkowym – wyrób własny, herbata czarna z cytrynką,  owoc.

Zupa neapolitańska z makaronem. Pieczeń z indyka w sosie śmietanowym, buraki na ciepło, ziemniaki, kompot wieloskładnikowy.

25.04.

2018

Pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna, szczypiorek, kawa Inka na mleku, herbata owocowa,  marchewka do chrupania.

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, wędlina wieprzowa na liściu sałaty, ogórek świeży, herbata z cytryną, owoc.

Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym. Kasza Gurgul, gulasz wołowy, sałata z białej kapusty , marchewki, jabłuszka na jogurcie, kompot wieloskładnikowy.

26.04.

2018

Kanapka pszenno żytnie z masłem, serek Almette, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek,  kawa na mleku, herbata owocowa w saszetkach Saga.

Budyń czekoladowy- wyrób własny, ciastko Sante bezcukrowe, biszkopty, paluszki kukurydziane,  herbata z cytrynką, owoc.

Zupa pomidorowa z makaronem. Kotlet mielony (wieprzowo cielęcy), ziemniaki, mizeria, Kompot wieloskładnikowy.

27.04.

2018

Pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa na liściu sałaty zielonej, ogórek kiszony, herbata czarna z cytryną

Ciasto marchewkowo- czekoladowe- wypiek własny /, kakao na mleku, herbata owocowa, owoc.

Zupa koperkowa z ryżem, zabielana śmietaną 18% ( wywar mięsno jarzynowy, warzywa). Ryba, ziemniaki, sałatka z czerwonej kapusty, jabłuszka, żurawinki z oliwką, kompot wieloskładnikowy. 

 

ALERGENY W ŻYWNOŚCI pogrubiono.

 

Dz. U. z 2016r. poz.1154

Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

  

Według oświadczenia producenta:

- wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.

- pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.

 

 

 

Chleb mieszany  z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem,  kawa zbożowa Inka na mleku, marchewka do chrupania.

Design by Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. 2012. All Rights Reserved.