Get Adobe Flash player

szybki kontakt

Samorządowe Przedszkole nr 178

ul.Sudolska 3, 31- 422 Kraków

tel. 12 412-71-90,

12 397-78-05

ilość odwiedzin

Odsłon artykułów:
201461

obecnie gościmy

Odwiedza nas 13 gości oraz 0 użytkowników.

Jadłospis

Poniedziałek / 15 lipiec /

Nazwa posiłku

Opis

Śniadanie – godz. 8:30

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy, pomidor, szczypiorek, kawa Inka na mleku, herbata owocowa.

Obiad – godz. 12:00

 

Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkiem, zabielany śmietaną 18% /wywar kostno jarzynowy, buraczki tarte/.

Naleśniki z serem i dżemem, posypane cukrem pudrem, polane sosem malinowym – wyrób własny: /mąka typ 450, jajka, mleko/.

Kompot wieloskładnikowy z owoców sezonowych.

Podwieczorek – godz. 14:00

Pieczywo pszenno żytnie z masłem, szynka wieprzowa, ogórek świeży, herbata z cytrynką, owoc.

 

Wtorek / 16 lipiec /

Nazwa posiłku

Opis

Śniadanie – godz. 8:30

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi + owoce suszone (rodzynki, żurawina, morele), bułeczka z pełnego ziarna z masłem , dżem niskosłodzony, miód naturalny, herbata owocowa, jabłko.

Obiad – godz. 12:00

 

Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną 18%, zielona pietruszka / wywar mięsno jarzynowy, seler, koncentrat pomidorowy „Pudliszki”/.

Udko pieczone, ziemniaczki, sałata zielona na jogurcie naturalnym.

Kompot porzeczkowy z owoców sezonowych.

Podwieczorek – godz. 14:00

Makaron z serem na słodko, polany masłem, herbata z cytryną, owoc.

 

Środa / 17 lipiec /

Nazwa posiłku

Opis

Śniadanie – godz. 8:30

Pieczywo pszenno żytnie z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem –wyrób własny / jajka , majonez i przyprawy/, kawa zbożowa na mleku, herbata owocowa, marchewka do chrupania.

Obiad – godz. 12:00

 

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana śmietaną 18% /wywar mięsno jarzynowy/ .

Gulasz wołowy, kasza bul gur, ogórek kiszony.                                                          

Kompot wieloskładnikowy z owoców mrożonych.

Podwieczorek – godz. 14:00

Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa na liściu sałaty zielonej, ogórek kiszony, herbata z cytrynka, owoc.

 

 

 

Czwartek / 18 lipiec /

Nazwa posiłku

Opis

Śniadanie – godz. 8:30

Pieczywo pszenno żytnie z masłem, serek almette naturalny, pomidor, szczypiorek, kawa zbożowa na mleku, herbata owocowa.

Obiad – godz. 12:00

Rosół z makaronem, zielona pietruszka /wywar mięsno- jarzynowy, seler/.

Pieczeń z indyka w sosie śmietanowym, ziemniaki z koperkiem, sałatka z kapusty pekińskiej, marchwi i kukurydzy na oliwie.

Kompot z owoców sezonowych.

Podwieczorek – godz. 14:00

Chleb pszenno żytni z masłem, ryba makrela w pomidorach, paluszki kukurydziane, herbata z cytryna.

 

Piątek / 19 lipiec /

Nazwa posiłku

Opis

Śniadanie – godz. 8:30

Pieczywo pszenno żytnie z masłem, polędwica wieprzowa na liściu sałaty zielonej, ogórek kiszony, herbata z cytryną.

Obiad – godz. 12:00

Zupa ogórkowa z ziemniakami, zabielana śmietaną 18% /wywar kostno jarzynowy, ogórki kiszone /.

Łazanki z mięsem wieprzowym i kapustą świeżą gotowaną – wyrób własny.

Kompot wieloskładnikowy z owoców mrożonych.

Podwieczorek – godz. 14:00

Drożdżówka owocowa, kakao na mleku, herbata owocowa, owoc.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

 

Dz. U. z 2016r. poz.1154

Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

 

Według oświadczenia producenta:

- wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.

- pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.

Design by Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. 2012. All Rights Reserved.