Get Adobe Flash player

szybki kontakt

Samorządowe Przedszkole nr 178

ul.Sudolska 3, 31- 422 Kraków

tel. 12 412-71-90,

12 397-78-05

ilość odwiedzin

Odsłon artykułów:
127489

obecnie gościmy

Odwiedza nas 23 gości oraz 0 użytkowników.

Jadłospis

 

 

ŚNIADANIE

godz 8:30

II ŚNIADANIE

godz 11:30

OBIAD

godz. 14:00

20.11.2017

Pieczywo pszenno żytnie z masłem, pasztet drobiowy, pomidor, szczypiorek, kawa na mleku, herbata z cytrynką.

Chleb pszenno żytni z masłem, parówka „Berlinka”+ keczup, owoc, herbata owocowa.

Zupa grysikowa na kurczaku, zielona pietruszka /wywar mięsno jarzynowy, warzywa,/. Potrawka z kurczaka, ryż paraboliczny, surówka z marchewki i jabłka na jogurcie. Kompot śliwkowo porzeczkowy.

21.11.2017

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi + owoce suszone (rodzynki, żurawina, morela), bułka pszenna kajzerka z masłem i miodem, dżemem, jabłko, herbata owocowa w saszetkach Saga. 

Makaron z koktajlem truskawkowym /wyrób własny/, herbata czarna z cytrynką,  owoc. Zupa pieczarkowa z kaszą mazurską, zabielana śmietaną 18%, zielona pietruszka (wywar mięsno jarzynowy, seler). Pieczeń rzymska z jajkiem, ziemniaki, surówka z białej kapusty a’la Colesław. Kompot wiśniowo truskawkowy.

22.11.2017

Chleb pszenno żytni z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kawa Inka na mleku, herbata owocowa, marchewka do chrupania.

Chleb mieszany z masłem, więdlina wieprzowa na liściu sałaty zielonej, ogórek kiszony,  herbata Saga w torebkach z cytrynką, owoc

Zupa krem z dyni z kluseczkami, zabielana śmietaną 18% (wywar mięsno jarzynowy). Kluseczki śląskie, cielęcina w warzywach i sosie śmietanowym, fasolka szparagowa polana masłem z bułka tartą. Kompot wieloskładnikowy z owoców sezonowych.

23.11.2017

Kanapka pszenno żytnia z masłem, pasta serowo rybna z tuńczyka, szczypiorek, kawa na mleku, herbata owocowa w saszetkach Saga.

Kisiel owocowy / wyrób własny/, ciastko bezcukrowe, paluszek kukurydziany,  owoc.

Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną 18%, zielona pietruszka (wywar mięsno jarzynowy, warzywa, seler). Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym, ziemniaki, marchew duszona. Kompot wiśniowo agrestowy.

24.11.2017

Pieczywo pszenno żytnie z masłem, wędlina drobiowa na liściu sałaty zielonej, ogórek kiszony, herbata czarna z cytryną.

Bułeczki drożdżowe nadziewane marmoladą z różą  /wypiek własny /, kakao na mleku, herbata owocowa, owoc.

Zupa krem z soczewicy z kluseczkami, zabielana śmietaną 18%  (wywar mięsno jarzynowy, warzywa). Kotleciki rybno cielęce, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, marchew, jabłko z oliwką. Kompot porzeczkowo agrestowy.

ALERGENY W ŻYWNOŚCI

Legenda:

1 

GLUTEN - zboża

2

SKORUPIAKI

3

JAJA

4

RYBY

5

ORZESZKI ZIEMNE

6

SOJA

7

LAKTOZA - mleko

8

ORZECHY

9

SELER

10

GORCZYCA

11

NASIONA SEZAMU

12

DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY W STĘŻENIU > 10mg/kg

13

ŁUBIN

14

MIĘCZAKI

 

Według oświadczenia producenta:

- wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.

- pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.

 

WYKAZ SUBSTANCJI I PRODUKTÓW POWODUJĄCYCH ALERGIE

 

Chleb mieszany  z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem,  kawa zbożowa Inka na mleku, marchewka do chrupania.

Design by Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. 2012. All Rights Reserved.