Get Adobe Flash player

szybki kontakt

Samorządowe Przedszkole nr 178

ul.Sudolska 3, 31- 422 Kraków

tel. 12 412-71-90,

12 397-78-05

ilość odwiedzin

Odsłon artykułów:
192683

obecnie gościmy

Odwiedza nas 17 gości oraz 0 użytkowników.

Jadłospis

 

 

ŚNIADANIE

godz 8:30

II ŚNIADANIE

godz. 11:30

OBIAD

godz. 14:00

07.05.2019

Pieczywo pszenno żytnie z masłem, szynka z kurczaka  na liściu sałaty zielonej, ogórek świeży, kakao na mleku .

Ciasto drożdżowe z kruszonką – wypiek własny: ( mąka typ 450, jajka, mleko, drożdże), kakao na mleku, herbata owocowa, owoc.

Zupa grochowa przecierana z makaronem / wywar kostno jarzynowy, groch świeży/. Ryba Miruna panierowana,  ziemniaki i surówka z czerwonej kapusty . Kompot wieloskładnikowy z owoców mrożonych.   
06.05.2019

Pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy, pomidor, szczypiorek, kawa Inka na mleku, herbata owocowa

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, szynka krucha na liściu sałaty zielonej, ogórek świeży,  herbata z cytryną, owoc.

Kapuśniak na kiełbasie z ziemniakami, zielona pietruszka /wywar mięsno jarzynowy, kiszona kapusta, kiełbasa podwawelska/. Kluseczki leniwe z serem, posypane cukrem, jabłko tarte – wyrób własny: /mąka typ 450, jajka, ser biały półtłusty/. Kompot wieloskładnikowy z owoców mrożonych.
07.05.2019

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi+ owoce suszone (żurawina, morele, rodzynki), bułeczka z pełnego ziarna z masłem, miód naturalny wielokwiatowy i dżem niskosłodzony truskawkowy, herbata owocowa, jabłko.

Makaron z serem białym, polany masłem i posypany cukrem, herbata z cytryną, owoc

Rosół z makaronem, zielona pietruszka /wywar mięsno jarzynowy, seler/.

Pieczeń rzymska z jajkiem, ziemniaczki, buraczki zasmażane podane na ciepło.

Kompot porzeczkowo-agrestowy z owoców mrożonych.
08.05.2019

Chleb pszenno żytni z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, kawa na mleku, herbata owocowa, marchewka do chrupania

Kanapka pszenno żytnia z masłem, polędwica wieprzowa na liściu sałaty zielonej, ogórek kiszony, herbata z cytrynką, owoc.

Zupa krem z brokuł z groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną 18% / wywar kostno jarzynowy, brokuł /. Pierogi z mięsem i kapustą, polane cebulką duszoną na maślewyrób własny: /mąka typ 450, jajka, przyprawy/. Kompot wieloskładnikowy z owoców mrożonych.
09.05.2019

Pieczywo pszenno żytnie z masłem, serek almette naturalny, pomidor i szczypiorek, kawa na mleku, herbata owocowa.

Pieczywo pszenno żytnie z masłem, ryba makrela w pomidorach, herbata z cytrynką, owoc.

Zupa krupnik z kaszą i ziemniakami, zielona pietruszka, zabielany śmietaną 18% /wywar kostno jarzynowy, seler/. Kotlet schabowy, panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i marchewki na oliwie. Kompot wieloowocowy z owoców mrożonych.
10.05.2019

Pieczywo mieszane z masłem, polędwica drobiowa na liściu sałaty, ogórek kiszony, herbata z cytryną.

Ciasto drożdżowe z kruszonką – wypiek własny: /mąka typ 450, mleko, jajka, drożdże/, kakao na mleku, herbata z cytrynką, owoc

Zupa ogórkowa z ziemniakami, zabielana śmietaną 18%, zielona pietruszka /wywar mięsno jarzynowy, ogórki kiszone, tarte/ Spagetti z sosem bolońskim i mięsa wieprzowego. Kompot wieloowocowy z owoców mrożonych.
13.05.2019

Pieczywo mieszano żytnie z masłem, ser żółty Gouda starty, pomidor, szczypiorek, kawa Inka na mleku, herbata owocowa.

Pieczywo pszenno żytnie z masłem, parówki z szynki „Berlinki”, ketchup, herbata z cytryną, owoc.

Barszcz biały z ziemniakami na kiełbasie, zabielany śmietaną 18% /wywar kostno jarzynowy, zakwas naturalny/. Naleśniki z serem i dżemem, polane sosem malinowym i posypane delikatnie cukrem pudrem - wyrób własny: / mąka pszenna typ 450, jajka, mleko, ser biały półtłusty, dżem truskawkowy niskosłodzony /. Kompot wieloskładnikowy z owoców mrożonych.

14.05.2019

Zupa mleczna z płatkami owsianymi + owoce suszone ( rodzynki, żurawina, morela ), weka pszenna z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem,  herbata owocowa, jabłuszko. 

Bułeczka maślana z masłem, serek „Bakuś” truskawkowy,  herbata z cytrynką,  owoc.

Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną 18% /wywar kostno jarzynowy, koncentrat pomidorowy „Pudliszki”/. Udko pieczone,  ziemniaczki, sałata zielona z jogurtem naturalnym. Kompot wieloskładnikowy z owoców mrożonych.
15.05.2019

Pieczywo mieszano żytnie z masłem, pasta z wędliny (mielonka wieprzowa mielona, majonez, przyprawy), kawa Inka na mleku, herbata owocowa, papryczka  do chrupania.

Pieczywo pszenno żytnie z masłem, szynka wieprzowa krucha, ogórek świeży, herbata z cytryną, owoc.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana śmietaną 18%  /wywar kostno jarzynowy/. Gulasz wołowy, kasza bulgur, ogórek kiszony. Kompot wieloskładnikowy z owoców mrożonych.
16.05.2019

Pieczywo mieszane  z masłem, jajko gotowane, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek,  kawa na mleku, herbata owocowa.

Kisiel owocowy – wyrób własny: ( mąka ziemniaczana, owoce), ciastko Sante, precelek, paluszki kukurydziane, herbata z cytrynką, owoc.

Zupa szczawowa z ryżem, zabielana śmietaną 18% /wywar kostno jarzynowy/ Kotlet z piersi kurczaka w cieście naleśnikowym, ziemniaczki, mizeria na jogurcie naturalnym. Kompot porzeczkowy z owoców mrożonych.
17.05.2019

Pieczywo pszenno żytnie z masłem, szynka z kurczaka  na liściu sałaty zielonej, ogórek świeży, kakao na mleku .

Szarlotka – wypiek własny: ( mąka typ 450, jajka, jabłka), kakao na mleku, herbata owocowa, owoc.

Zupa grochowa przecierana z makaronem / wywar kostno jarzynowy, groch świeży/. Ryba Miruna panierowana,  ziemniaki i surówka z czerwonej kapusty . Kompot wieloskładnikowy z owoców mrożonych.   

 

ALERGENY W ŻYWNOŚCI pogrubiono.

 

Dz. U. z 2016r. poz.1154

Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

  

Według oświadczenia producenta:

- wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.

- pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.

 

Chleb mieszany  z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem,  kawa zbożowa Inka na mleku, marchewka do chrupania.

Design by Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. 2012. All Rights Reserved.